Kamagurka - De grenzen van de ernst | Bunker Theaterzaken
DELEN

De grenzen van de ernst

Datum Info Locatie Tickets
AMSTELVEEN
VU Cultuurcentrum Griffioen
Tickets
DEVENTER
Theater Bouwkunde
Tickets
AMSTERDAM
Betty Asfalt Complex
Tickets
AMSTERDAM
Betty Asfalt Complex
Tickets
TILBURG
Theaters Tilburg
Tickets
HOOFDDORP
Schouwburg De Meerse
Tickets
ROTTERDAM
Theater Walhalla
Tickets
AMSTERDAM
Theater de Meervaart
Tickets
HEERLEN
Parkstad Limburg Theaters
Tickets
BREDA
Chassé Theater
Tickets
UTRECHT
Stadsschouwburg Utrecht
Tickets
ZWOLLE
Zwolse Theaters
Tickets
HELMOND
Theater het Speelhuis
Tickets
GRONINGEN
De Oosterpoort & De Stadsschouwburg
Tickets
DEN BOSCH
Verkadefabriek
Tickets
ZOETERMEER
Stadstheater
Tickets
DEN HAAG
Diligentia
Tickets
GOUDA
De Goudse Schouwburg
Tickets
VENLO
Theater de Maaspoort
Tickets
DRACHTEN
Schouwburg De Lawei
Tickets
WAGENINGEN
Theater Junushoff
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets

De grenzen van de ernst, de overtreffende trap van absurditeit

“Als tekenaar, schilder, schrijver en performer put Kamagurka uit een hoogstpersoonlijk rariteitenkabinet dat nooit leeg lijkt te raken.” (NRC)

Zijn nieuwe voorstelling De grenzen van de ernst is een voorstelling waarin Kamagurka afwisselend speelt en leest. Hij mixt nieuw materiaal dat hij voor het eerst laat horen met tekst die tot dertig jaar terug kan gaan. Archeo-logisch dus, maar tegelijkertijd verrassend actueel. Net zoals Bob Dylan en The Rolling Stones brengt Kama af en toe een oude hit die klinkt als een nieuwe. Naast spelen en voorlezen gaat Kama natuurlijk ook de interactie aan met het publiek:
improvisatie!!

De grenzen van de ernst leidt je langs absurdistische verhalen vol ontregelende humor, langs rariteiten die bol staan van kolkende creativiteit en wrede slapstick.

Kamagurka. Nooit saai, soms een chaos, maar altijd fris.
Absurdist Kamagurka zoals hij is!

De pers over zijn vorige voorstelling “Vliegangst op de pechstrook”:

NRC

"Het is een soort superieur absurdisme dat tekenaar Kamagurka eigen is. De 59-jarige Vlaming laat er sterke staaltjes van zien in zijn cabaretprogramma. (...) Vertraging van de tijd is het fundament van zijn optreden. Hij is blij dat hij er is, zegt hij na zijn opkomst, want hij stond in de file. Sinds 12 augustus. (...) Kleurrijk schetst hij de bezigheden van en de confrontaties met andere automobilisten. Rake vondsten, melige woordspelingen en flauwe omkeringen. Een prettig talent voor vervreemding heeft Kamagurka."

Theaterkrant

"Waar de Vlaamse humorist, tekenaar, kunstenaar en performer Kamagurka - Kama voor de grote schare liefhebbers - opduikt, regeert binnen de kortste keren koning Zotheid met harde hand, bijgestaan door zijn kamerheren Onzin op een Stokkie en Onnavolgbare meligheid. Een dik uur duurt het regiem. (...) Schaterend van het lachen over absurde verhalen uit zijn 'filedagboek'. Met superieur leuke grappen. Hij kan met woorden dezelfde beelden schetsen als in zijn strips. Als Kamagurka vertelt over de auto vol Jihadstrijders, in de filer op weg naar Syrië, krijg je een onweerstaanbaar geestig beeld voor ogen."