De Bovengrens 2017/2018 - Lebbis - Bunker Theaterzaken
DELEN

De Bovengrens

Datum Info Locatie Tickets
ZOETERMEER
Stadstheater
Tickets
LELYSTAD
Agora Theater
Tickets
BREDA
Chassé Theater
Tickets
OSS
De Lievekamp
Tickets
NIJMEGEN
Stadsschouwburg en De Vereeniging
Tickets
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
Isala Theater
Tickets
ALPHEN AAN DEN RIJN
Theater Castellum
Tickets
VENRAY
Schouwburg Venray
Tickets
NAALDWIJK
WestlandTheater de Naald
Tickets
AMSTERDAM
Theater de Meervaart
Laatste kaarten
Tickets
DOETINCHEM
Schouwburg Amphion
Tickets
LEEUWARDEN
Stadsschouwburg de Harmonie
Tickets
EINDHOVEN
Parktheater
Tickets
ROTTERDAM
oude Luxor Theater
Tickets
HEERHUGOWAARD
Cool kunst en cultuur
Tickets
DELFT
Theater de Veste
Tickets
HAARLEM
Stadsschouwburg Haarlem
Tickets
GRONINGEN
De Oosterpoort & De Stadsschouwburg
Tickets

De Bovengrens
Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen


Lebbis heeft een nieuw programma. De Bovengrens.

Jarenlang heeft hij gesprekken gevoerd met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering. Gedachten-wisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. Gewoon. Voorbij eten, veiligheid, onderdak.

Wat is er voor moois te doen voorbij de Ondergrens? Op naar De Bovengrens.

Samen met u wil Lebbis op deze avond kijken naar wat we doen, waarom en waar het heen gaat.

Een avond onder vrienden. Meanderend over wat vragen.

Hij gaat verhalen vertellen. Hij zal dus veel aan het woord zijn.

Maar dat kent u wel van hem.

Zo’n avond die voelt als een heerlijke maaltijd met vrienden.

Hield hij maar nooit op.

 

NRC

"Verfrissend hoe Lebbis altijd zegt waar het op staat"

“Lebbis levert op overtuigende wijze kritiek op de menselijke domheid. (…) Lebbis toont ons zijn persoonlijke zoektocht naar een moderne, verantwoorde levensstijl, waarin vlees eten en vliegen echt niet meer door de beugel kan. Zo probeert hij ook in zijn eigen leven een bovengrens aan te houden. Dat het thema van de overvloed onverminderd actueel is, maakt ook een beetje treurig. Blijkbaar hebben we in al die jaren niets geleerd. Lebbis heeft veel pijnlijk-grappige voorbeelden van de menselijke domheid. (…) Lebbis wisselt zijn tirades tegen aandeelhouders en verzekeringsagenten af met luchtige verhalen waarin hij zijn zoektocht naar een bewustere omgang met de wereld prachtig invoelbaar maakt en waarin ook de hoop op een betere toekomst doorklinkt.”

De Volkskrant

“Lebbis is in vorm en weet zijn bekende, knalgroene boodschap haarscherp en humoristisch te verwoorden. (…) In een prachtig decor van een kaalgevreten landschap met daarop een vervallen reuzenrad vertelt Lebbis in De Bovengrens over maat houden en bescheiden leven, over het belang van schaarste, over niet door de bovengrens heen willen breken. Mensen willen altijd meer, maar kunnen niet met overvloed omgaan en verwoesten zo in hoog tempo de planeet. (…) Zijn moralisme werkt in de knap opgebouwde voorstelling nooit op de zenuwen. Lebbis’ redeneringen zijn zo slim en subtiel dat je je snel laat overtuigen. (…) De gedreven verteller die soms weer lekker fel uit zijn slof schiet, weet als geen ander hoe hij zijn boodschap moet overbrengen.”

Theaterkrant

Onversneden moralist met rake grappen. "Het knappe aan Lebbis is dat het bij hem, ondanks zijn activistische toon, nooit prekerig wordt. Dat komt in de eerste plaats omdat zijn woede oprecht voelt, en goed geïnformeerd. "(...) "Lebbis is tenslotte ook een optimist. Al zijn kritiek is juist bedoeld om duidelijk te maken dat wij als mensheid zoveel beter kunnen, dat we eigenlijk slim genoeg zijn om onze eigen fouten in te zien en ons leven te beteren, stapje voor stapje, met vallen en opstaan. Met die boodschap in je achterhoofd verlaat je na anderhalf uur dan toch weer goedgemutst de zaal. Je kunt er voorlopig weer even tegenaan."