Koning te rijk - 2017/2018 - Martijn Koning - Bunker Theaterzaken
DELEN

Koning te rijk

Datum Info Locatie Tickets
ROERMOND
Theaterhotel De Oranjerie
Tickets
SITTARD
De Domijnen 02
Tickets
HOOGEVEEN
De Tamboer
Tickets
ASSEN
De Nieuwe Kolk
Tickets
HELMOND
Theater het Speelhuis
Tickets
NIEUWEGEIN
DE KOM
Tickets
EMMELOORD
Theater ‘t Voorhuys
Tickets
ZEIST
Figi Zeist
Tickets
UTRECHT
Stadsschouwburg Utrecht
Tickets
ALMELO
Theater Hof 88
Tickets
UDEN
Markant Uden
Tickets
HILVERSUM
Schouwburg Gooiland
Tickets
HAARLEM
Stadsschouwburg Haarlem
Tickets
CUIJK
Schouwburg Cuijk
Tickets
DEN HAAG
Diligentia
Tickets
DEN HAAG
Diligentia
Tickets
LEIDEN
Leidse Schouwburg
Tickets
IJMUIDEN
Stadsschouwburg Velsen
Tickets
HEERHUGOWAARD
Cool kunst en cultuur
Tickets

Koning te rijk
Martijn Koning doet het op zijn manier. Een microfoon, een kruk en wat glazen water – meer heeft hij niet nodig om anderhalf uur loos te gaan in stand-up comedystijl. Hij combineert rake one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig. Een rode lijn? Daar doet hij weinig mee. ‘‘Ik doe sowieso iedere avond iets anders. Als ik elke avond hetzelfde doe word ik gek.”

“Het publiek is na anderhalf uur net zo bekaf als de komiek. Maar wel heel voldaan.”

Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit.

De pers over over ‘Koning te Rijk’:

Het Parool

“Het hoofd van Martijn Koning staat nooit stil.” (…) 'Zo'n brein is een zegen voor een stand-upper. Koning is zich hyperbewust van wat er om hem heen gebeurt. Ook is hij een zeer beeldend verteller, die zijn schaamtevlucht uit een veel te dure kledingwinkel ontzettend geestig beschrijft. Die beschrijvingen maken hem uniek.”

De Theaterkrant

“Vlak voordat Martijn Koning het podium oprent, schalt Fats Domino door de zaal met I’m ready and I’m willing. En dat is precies de gretigheid die van het gezicht afstraalt als Koning de microfoon pakt en aan zijn verbale sprint van anderhalf uur begint.”(…) “Hij is scherp, heeft originele invallen, wisselt persoonlijke en algemene observaties lekker af en reageert gevat op vrijwel alles wat er in de zaal gebeurd.”

Dagblad van het Noorden

(...) "Met formele theaterwetten heeft hij niet zoveel. In zijn programma's steunt jij op zijn vermogen improvisaties functioneel in te vullen. Dat doet-ie goed en snel. Het is zo'n man van schijt aan dronken Naatje. 'Geen moment staat hij gewichtig te doen, of te refereren aan zijn succes op tv, dat met name het laatste jaar tot aanzienlijke hoogte is uitgegroeid."