Martijn Koning - Koning van de dieren | Bunker Theaterzaken
DELEN

Koning van de dieren

Datum Info Locatie Tickets
ZWOLLE
Zwolse Theaters
Tickets

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow.

Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs in Koning van de dieren! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren.
Ook in een theater bij u in de buurt.

De pers over  “Koning van de dieren”:

NRC

“In Koning van de dieren behoudt Koning zijn losse vertelstijl en hogegrapdichtheid, maar kiest hij voor het eerst een centraal thema: de relatie tussen mens en dier. Daar valt natuurlijk heel wat over te zeggen, maar Koning is geen cabaretier met een boodschap. Hij maakt een prententieloos soort cabaret en toont zich vooral een beeldend verteller en een scherp observator van alledaagse ergernissen.”

Volkskrant

“Koning toont zijn grote verteltalent in een aantal langere dierenverhalen, die in groot tempo over elkaar heen buitelen.” (...)
“In de regie van Raoul Heertje is dit een mooi opgebouwd programma, waarin de hyperactieve spraakwaterval Koning zichzelf ook verplicht om af en toe een slokje water te drinken, of op een stoeltje te gaan zitten. Dat moet van zijn psycholoog, maar ook zijn act wordt er beter van.”

Dagblad van het Noorden

"Koning maakt er in een adembenemend tempo een geweldige stoeipartij van. Spits en fantasierijk, vooral.' (...) "Zijn vierde show is een knaller. Eigentijds, op zijn manier' (...)"De stand-upcomedian van vijftien jaar gelden was een verteller, inmiddels is hij een entertainer van formaat."

Theaterkrant

“Koning van de dieren is het beste dat Koning tot nu toe heeft gemaakt.”

De voorstelling heeft het keurmerk 'keuze van de criticus' gekregen van de theaterkrant.

He Parool

"Over de actualiteit horen wij hem nauwelijks meer, zijn eigen leven en fantasie spelen tegenwoordig de hoofdrol. Daar is hij liever én leuker door geworden. Ook zijn beslissing om toch met een regisseur te gaan werken, betaalt zich uit. Koning van de Dieren is absoluut topentertainment.”

Trouw

“Koning is een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties.”

Algemeen Dagblad

“Koning is een van de zeer weinige komediant die van publieksparticipatie consequent iets grappigs maakt. Hij laat mensen miauwen als ze een kat hebben of blaffen als ze een hond bezitten, wat tot melige gesprekjes leidt waarin Koning zich een geweldige improvisator toont.”

NRC Next

"Zijn beeldende beschrijving van hoe hij per ongeluk een snoek vermoordt, is magnifiek omdat hij hierin zijn angst, vervreemding en empathie op komische wijze invoelbaar maakt."