Koning van de Lach - Martijn Koning - Seizoen 2016-2017
DELEN

Koning van de Lach

Datum Info Locatie Tickets
HENGELO
Rabotheater
Laatste kaarten
Tickets
FRANEKER
De Koornbeurs
Tickets
OOSTERHOUT
Theater De Bussel
Tickets
TIEL
Schouwburg Agnietenhof
Tickets
NIJVERDAL
ZINin Theater
Tickets
ROTTERDAM
Theater Zuidplein
Tickets
LEIDEN
Leidse Schouwburg
Tickets
DOETINCHEM
Schouwburg Amphion
Tickets
DEVENTER
Deventer Schouwburg
laatste kaarten!
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
AMSTERDAM
De Kleine Komedie
Tickets
VELDHOVEN
Theater De Schalm
Tickets
DEN HELDER
Theater De Kampanje
Tickets
RIJSWIJK
Rijswijkse Schouwburg
Tickets
DEN BOSCH
Verkadefabriek
Tickets
AMERSFOORT
Theater/Congresc. de Flint
Tickets
DEN HAAG
Diligentia
Tickets
DELFT
Theater de Veste
Tickets

Hilarisch en absurd. Rauw en brutaal. Bovenop de actualiteit en politiek volkomen incorrect.

Martijn Koning doet het op zijn manier. Zeg tegen hem rechts en hij gaat links. Heeft hij net een nieuw theaterprogramma gemaakt, wil hij het liefst meteen door met iets nieuws. Titels vindt hij onzin. ‘‘Ik kom gewoon langs. En doe sowieso iedere avond iets anders. Ik probeer wel eens een rode draad in mijn voorstelling te doen, maar dat kan ik helemaal niet. Zodra ik er probeer een lijntje in te verwerken, wordt het ongeloofwaardig. Ik kan niet zo’n vast stramien doen. Ik word gek als ik elke avond hetzelfde doe.”

De cultuurredactie van het Algemeen Dagblad riep Martijn uit tot één van de grootste beloften van 2014. 

Het NRC noemde hem een rijzende ster: 
“De Maand van Martijn is een springerig programma vol rauwe, brutale grappen over de actualiteit, met flair gebracht en soepel gespeeld door Koning. Koning is onbedaarlijk geestig (…) Hij is het zeldzame type cabaretier dat je overlaadt met grappen die je na afloop moeiteloos én weer lachend herhaalt.”

De Volkskrant was zo mogelijk nog enthousiaster, met 9 van de 10 sterren: 
“Een virtuoze stand-up comedian die taal met beweging mengt. De überenergieke stand-up comedian Koning geeft elke grap een extra mimische lading mee. Hij is zijn eigen dolgedraaide doventolk.”

Satire op het scherp van de snede, dat kan er maar één zijn:
De Koning van de Lach.

Volkskrant

“Koning is een komiek waar de fabrikant van ritalin rijk van kan worden. Zo dendert hij van links naar rechts, van achter naar voren. Toch komt hij een aantal keren terug op het probleem dat tegenwoordig zo ontzettend veel mensen in de slachtofferrol kruipen, zo veel zelfs dat er te weinig daders zijn. Het publiek is na anderhalf uur net zo bekaf als de komiek. Maar wel heel voldaan.”

Parool

“Er staat ook een andere comedian op het podium. Energieker, scherper, hongeriger. Dat merk je vooral tijdens zijn heerlijke interactie met de zaal, die bijna elke keer tot een goedgeplaatste opmerking leidt. “Er zijn zo veel slachtoffers dat we niet genoeg daders hebben.” Martijn Konings zet de toon voor zijn beste voorstelling tot nu toe al snel. Een rode lijn? Hij doet daar verder weinig mee, maar dat maakt helemaal niet uit. Zijn enige doel is de zaal te laten lachen. Daar slaagt hij dit keer uitstekend in.”

Theaterkrant.nl

“In ‘Koning van de Lach’ doet Martijn Koning zijn titel eer aan: in een losse stand-up setting presenteert hij een serie sterke grappen. (…)Energieke performance, sterke publieksinteractie en een aantal goede grappen, zoals een heerlijke klaagzang over tennis. Op die momenten laat Koning zien waar hij het beste in is: pretentieloos en bijzonder grappig cabaret over alledaagse onderwerpen.”

NRC Handelsblad

“Een microfoon, een kruk en wat glazen water-meer heeft Martijn Koning niet nodig om anderhalf uur loos te gaan in stand-up comedystijl. Martijn Koning legt vakkundig contact met het publiek, improviseert naar hartelust en beschikt over veel fantasie, die hem in staat stelt tot vakkundig doorredeneren met lachwekkende gevolgen.”

Dagblad van het Noorden

“Koning is een snelle jongen, striemend in het tempo van spreken. Geen man van meeslepende standpunten. Toch vent hij een interessant punt uit; het onderwerp belediging in samenhang met voorvallen uit de actualiteit.“