Iemand Anders nieuwe voorstelling Micha Wertheim seizoen 2016-2017
DELEN

Tweeluik seizoen 2016-2017

Micha maakte vorig seizoen twee bijzondere voorstellingen in kleine zalen. Hij beraamt zich nu op zijn volgende project. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? ga naar het Micha Wertheim Genootschap én meld je aan voor de nieuwsbrief.

Seizoen 2016-2017

Na vijftien jaar comedy en cabaret leek het Micha Wertheim tijd voor iets anders. Daarom maakt hij dit seizoen twee voorstellingen in de kleine zalen.

Te beginnen met Ergens Anders en eindigend met Iemand Anders. Een tweeluik dus.

Ideaal om ze beiden te zien, maar als dat niet lukt, is dat waarschijnlijk overkomelijk.

Wordt het lachen of heel dramatisch? Gaat het publiek tevreden naar huis of juist zwaar teleurgesteld?
Daarover zijn de meningen verdeeld.

Het wordt in ieder geval iets heel anders!

regie: Gijsbert van der Wal

De registraties van deze voorstellingen zijn te bekijken op het Bunker youtubekanaal 


NRC,  juni 2017

Onthulling: Micha Wertheim stond zelf op het Podium 

“Zijn afwezigheid in Ergens Anders was een brutale en radicale theatercoup en je kan niet anders vaststellen dan dat Wertheim historie schreef. Het was een samenzwering met zijn publiek die alle aanwezigen medeplichtig maakte. Het was ook de climax van zijn oeuvre, met titels als Voor Beginners en Voor Gevorderden tot aan Micha Wertheim Voor Zichzelf waarin hij al fulmineerde dat de wegblijvers het wel hadden begrepen. In dat opzicht was Ergens Anders een demonstratie van een tot in zijn uiterste consequente volgehouden kunstenaarshouding. Een houding die je verbluft achterliet.”

“De voorstelling Iemand Anders is voor een belangrijk deel een terugblik en een toelichting bij Ergens Anders: waarom Wertheim het bedacht en hoe hij vervolgens werd geraakt door de boze reacties, de weglopers en de ‘gemene brieven’. De tegenstand wijt Wertheim aan de onwil van bezoekers om zich te laten betoveren.”

“Al die machinaties maken Iemand Anders tot een bedrieglijk spel waarin fictie en werkelijkheid omstebeurt omklappen. De laatste omkering is dat Wertheim zegt dat het robotje misschien met iemand anders moet praten, een optimistische persoon uit het publiek, die vertelt over wat voor leuks hij de volgende dag gaat doen. En als verschillende bezoekers dat vervolgens ook echt doen op het podium, en we met zijn allen even geloven dat we en robot kunnen troosten, dan heeft de goochelaar, de cabaretier 2.0 zijn doel bereikt.”