Het kromme hout der mensheid - Tim Fransen - Seizoen 2016-2017
DELEN

Het kromme hout der mensheid

Datum Info Locatie Tickets
LELYSTAD
Agora Theater
Tickets
DEN HAAG
Het Nationale Theater
Tickets
HOUTEN
Theater aan de Slinger
Tickets
VENLO
Theater de Maaspoort
Tickets
OSS
De Lievekamp
Tickets
ZOETERMEER
Stadstheater
Tickets
HILVERSUM
Schouwburg Gooiland
Tickets
HAARLEM
Stadsschouwburg Haarlem
Tickets
KAMPEN
Stadsgehoorzaal Kampen
Tickets
DEVENTER
Deventer Schouwburg
Tickets
LOCHEM
Schouwburg Lochem
Tickets
UTRECHT
Stadsschouwburg Utrecht
Tickets

Het kromme hout der mensheid is het tweede soloprogramma van Neerlands Hoop winnaar, Tim Fransen.

Vorig seizoen debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma, en dat werd alom bejubeld. Er vielen superlatieven als ‘buitengewoon’ en ‘de meest sprankelende cabaretvoorstelling van de afgelopen jaren’. Daarbovenop werd het programma ook nog eens bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. Nu is het eindelijk tijd voor een tweede voorstelling.

In welke staat verkeert onze menselijke beschaving?

In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op, want kunnen we nog wel spreken van beschaving? En is werkelijke beschaving überhaupt wel voor ons weggelegd? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden.

En misschien zelfs van een beetje hoop.

De pers over “Het kromme hout der mensheid”:

Algemeen Dagblad

“Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”

Telegraaf

“Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…)

“In zijn debuutprogramma Het failliet van de moderne tijd toonde de cabaretier en cum laude afgestudeerd filosoof, die in 2014 overtuigend het Leids Cabaret Festival had gewonnen en meteen het stempel grote belofte meekreeg, al aan hoe cabaret en filosofie op wonderbaarlijke wijze hand in hand kunnen gaan. Je komt superlatieven tekort als het om het vlijmscherpe Het kromme hout der mensheid gaat, waar je als bonus nog een tijdje op kunt kauwen. De grote belofte is nu al uitgekomen.”

Telegraaf (★★★★½)

De Volkskrant

“Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”

Dagblad van het noorden

"Tim Fransen hoort bij de top. Het kromme hout der mensheid is een prachtige voorstelling. (...) Snel en verrassend in onthullende biografische verbindingen, abrupt in sublieme wendingen en met venijnige, ontregelende humor."

Het Parool

“Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.”

Coen Verbraak in Radio 1-Rubriek Het Allermooiste

“Fenomenaal programma.” (…) “IJzersterk, intelligent topcabaret.” (…) “Imponerend om te zien dat een man van 29 zich al moeiteloos aan de top van het cabaret weet te positioneren. Een echte aanrader.”